Hjælp under kemoterapi

Trine Risum.

Kjellergårdsvej 1 , Ramløse, 3200 Helsinge, Telefon 4226 1596

 

Få hjælp under kemoterapi forløbet

Enhver, der har været igennem et kemoterapi- forløb, kan fortælle om deres oplevelser af det. OG de kan være meget forskellige. Dog er der visse symptomer, der går igen:

  • Kvalme
  • Træthed
  • Ændret smagssans
  • Muskelsmerter
  • Føleforstyrrelser
  • Influenza-lignende symptomer
  • Tørhed i munden
  • Angst

 

Faktisk kan mange af ovenstående symptomer afhjælpes, hvis man ønsker det. Dels ved hjælp af medicin, som hospitalet giver med hjem og dels ved hjælp af Akupunktur, som helst skal gives før, under og efter alle kemo behandlingerne.

 

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, hvor akupunktur nåle forsøger at normalisere energien i kroppen. Man prøver at balancere kroppens energi, man åbner energibanerne (meridianerne) således, at kemoterapien kan virke så effektivt som muligt. Når kroppen er i balance, vil bivirkningerne ikke føles så aggressive, hvilket betyder, at man kommer sig hurtigere.

 

Patient citater:

”Efter nr 2 kemo fik jeg akupunktur. Der var ingen sammenligning, som jeg havde det efter 1. og 2. gang. Ingen træthed, ingen kvalme, ingen mundtørhed.”

Fantastisk effekt af akupunktur. Fik mere RO, ingen kvalme, sover bedre.

 

Der findes flere forskellige former for kemo, og desværre er det en kendt bivirkning ved nogle af præparaterne, at man kan få føleforstyrrelser i fødder og hænder. Også her kan Akupunkturen gøre en forskel. En helt speciel nåle teknik skal anvendes, for at åbne energien i fingrene og tæerne. Teknikken er lært i Kina af en af de berømte professorer fra Nangjing University.

 

ANGST fylder meget i én, når man har fået en kræft diagnose, hvilket er helt forståeligt. Man kan ikke få de garantier, man søger. Man må tro på det. Og JA, det er det, man skal. Det kræver dog hårdt arbejde, at få tankerne til ” makke ret ”. Ens mentale energi skal bearbejdes, lære at arbejde sammen med kemoen, i stedet for at modarbejde ( være angst ) for den. Angst kan tage rigtig meget af ens energi, og her kan akupunktur kombineret med mental træning være løsningen. Vore egne tanker kan være den største barriere for heling. Det vigtigste er derfor, at erkende sin angst, sætte ord på den, og så leve med den, så den ikke tager alt ens energi. Det kræver dog ofte, at man får hjælp til denne proces. At man taler med en, der kan få den åbenhed og ærlighed frem, så angsten ikke fylder det hele.

 

I min klinik arbejder vi med energi fra top til tå. Kineserne har forstået at lave simple systemer, der kan fremme energien i hele kroppen. Vi samtaler, klienten får redskaber, man kan bruge derhjemme, der sættes nåle før, under og efter kemo-behandlingerne. Jeg har siddet både på Herlev og Hillerød Sygehus og sat nåle, mens kemoen løb ind i armen. Nålene giver en dejlig ro i forløbet.

Også under stråle forløbet kan nålene give ro og mere energi.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved. trinerisum.dk Webmaster: itora.dk