Lær at forsvare dig mod stress

Trine Risum.

Kjellergårdsvej 1 , Ramløse, 3200 Helsinge, Telefon 4226 1596

 

Lær at forsvare dig mod stress

Hvad er stress, og er der nogle karakteristiske tegn, man selv skal lære at være opmærksom på ???

 

Stress kan føles på mange forskellige måder i kroppen. Blodtrykket kan stige, musklerne gør ondt, nattesøvnen er dårlig, man føler uro i kroppen og sidst men ikke mindst, humøret er dårligt. Man kan føle sig træt og trist. Stress er noget, man selv føler, og ofte kan der ikke måles forandringer i kroppen i f. eks. en blodprøve.

 

Stress er en tilstand, som mange føler, sniger sig ind i kroppen, og jo mere, ”man lukker ind”, jo flere symptomer kommer der, og som flere beskriver: ” Går man til sidst helt- eller delvist ned med flaget ”

 

Er man ” gået helt ned ”, gælder det om, meget hurtigt at forstå, hvad der sker med kroppen, når man ikke ”forsvarer ” sig. Man skal lære at beskytte sig, holde på sin energi, så den ikke lukkes ud. For det er i virkeligheden ens energi-niveau, der sænkes, når man føler stress. Ens energi kommer bl. a. fra: hvad man spiser, motionsvaner, hvor meget man sover, og hvor god man er til at føle efter.

 

Så kost, motion og tankerne er 3 vigtige ting at have styr på, når man ikke vil føle sig stresset.

I foredraget: ”LÆR AT FORSVARE DIG MOD STRESS” lærer medarbejderne at forstå stress, og hvad de selv kan gøre. Er stress noget man får, eller er det noget, man vælger, fordi man ikke passer nok på sig selv. ?? Mange mener, det er noget, man får, mens jeg mener, at hvis man lærer at tage ansvar for sin egen energi, så sker det ikke. MEN der skal daglig træning til at lære, at kost, motion og ens tanker skal i fokus. Der skal bruges fritid på, at finde den rigtige kost, og dyrke den motionsform, der giver glæde for én. Ligesom det at tænke positivt, og måske ikke have en mening om alting, skal trænes. Der er simpelthen vaner, der skal ændres. Folk skal skabe handlinger, som er gode for dem selv. Er man bekymret for en eller flere ting, må man erkende eller stille sig selv det spørgsmål, om man kan gøre noget ved det, så bekymringen kan fjernes. Altså gøre noget aktivt så bekymringen forsvinder. Til tider er det ikke nok kun at lære at TÆNKE anderledes, til tider skal der handles.

 

Rodede tanker, ting man ikke når, ting man ikke kan klare, dårligt selvværd er følelser, der tager ens energi, mens alt det man når, skaber glæde i én, og dermed giver mere energi.

 

Derfor vil jeg gerne lære alle, der vil, at tage ansvar for sig selv og deres egen energi, for derved at undgå stress.

 

Dette gøres på et ca. 2 timers foredrag for alle, samt 1-2 timers individuel coaching.

 

Copyright © All Rights Reserved. trinerisum.dk Webmaster: itora.dk